ECR

Verslag en video's: Waarom en hoe 'QE' stopzetten

Monetair beleid

Op 16 mei organiseerde Leergeld.eu, een initiatief van N-VA-Europarlementslid Sander Loones, een derde studiedag. Lees verder voor de integrale lezingen.

 

Ex-insider van de Amerikaanse Federal Reserve Danielle DiMartino Booth zette uiteen hoe en waarom de centrale banken van de wereld het monetaire beleid moeten normaliseren. Danielle DiMartino Booth is een Amerikaanse experte in monetair beleid en auteur van de best seller 'Fed Up'. Nadat ze op Wall Street actief was, werkte ze als adviseur van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve van Dallas, Richard W. Fisher tot aan zijn pensionering in 2015.

Een panel met Stéphane Rottier (IMF, ex-ECB) en Geert Noels (Econopolis) onder leiding van Lawrence Urbain besprak vervolgens de situatie in de eurozone.

Geert Noels is macro-econoom en veelgevraagd commentator over financiële en economisch onderwerpen. In 2009 richtte hij Econopolis op, een vermogensbeheerder en financieel-economisch advieshuis. Zijn visie op de financieel-economische toekomst schreef hij neer in de bestseller Econoshock, bekroond met de ABN-AMRO-publieksprijs voor het beste non-fictieboek. 

Stéphane Rottier is jurist en doctor in de economie. Momenteel is hij adviseur bij de vertegenwoordiging van het IMF in Brussel waar hij focust op de Brexit problematiek. Voordien was hij onder meer vijf jaar hoofdadviseur van Peter Praet, de huidige hoofdeconoom van de ECB en werkte hij bijna vijf jaar bij het IMF in Washington. Hij is ook een medestichter van de think tank Bruegel.

Daarna volgde ook nog een Q&A.