ECR

Agenda

Afgelopen
evenementen

Waarom en hoe 'QE' stopzetten

Ex-insider van de Amerikaanse Federal Reserve Danielle DiMartino Booth zal uiteenzetten hoe en waarom de centrale banken van de wereld het monetaire beleid moeten normaliseren. Een panel met Stéphane Rottier (IMF, ex-ECB) en Geert Noels (Econopolis) bespreekt vervolgens de situatie in de eurozone. [Dit is een Engelstalig evenement.]

Lees verder

Datum

16 mei 2018 12:00

Locatie (kaart)

Thon Hotel EU, Germany Room
Wetstraat 75
1040 Brussel
België

Inkomsprijs

Gratis

Een nieuw mandaat voor de ECB?

De Europese Centrale Bank moet zorgen voor prijsstabiliteit in alle landen van de eurozone. Zo staat het beschreven in haar wettelijk mandaat. Prijsstabiliteit? Voor de ECB betekent dit het verzekeren van een inflatie op middellange termijn van gemiddeld op of net onder 2 procent. 'Is het eigenlijk wel nodig dat we 2 procent prijsinflatie hebben?' 'Gaat de ECB te ver om dat doel te bereiken?' 'Moet het mandaat worden aangepast?' 'En zoja, wat zijn daarvan de risico's?' Pascal Paepen en Lex Hoogduin gaan in op deze en andere vragen tijdens het tweede evenement van Leergeld.EU.

Lees verder

Datum

26 juni 2017 12:00

Locatie (kaart)

Hilton Brussels Grand Place (Naast het Centraal Station)
Europakruispunt 3
1000 Brussel
België

Inkomsprijs

Gratis

Audit The ECB

Op 26 januari organiseerde Leergeld.EU een studiedag over het thema. Voormalig hoofdeconoom van de ECB Jürgen Stark en Ivan Van de Cloot spraken er over de negatieve gevolgen van het ultra lage rentebeleid van de ECB.

Lees verder

Datum

26 januari 2017 9:00

Locatie (kaart)

Renaissance Brussels Hotel
Parnassusstraat 19
1050 Brussel
België

Inkomsprijs

Gratis